2018-03-19 12:27:05• hírek • Bede Emőke

A nyolcadikosoknak kevesebb mint a fele ért el átmenőt a próbavizsgán

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

Múlt héten zajlott le a nyolcadikos diákok próbavizsgája, melynek célja, hogy felkészítse őket a tanév végén rájuk váró megmérettetésre.

A kapott eredmények azt mutatják, ha most élesben vizsgáztak volna a diákok, csupán 42,66 százalékuk ért volna el átmenőt. Az országos átlag sem sokkal magasabb, mindösszesen 46,97 százalék. Legjobban a Kolozs megyeiek teljesítettek, itt ugyanis a tanulók 60,2 százaléka ugrotta meg a lécet. A főváros nyolcadikosainak pedig 64,7 százaléka mondhatja el magáról, sikeresen vette az akadályt.
 

A Szatmár megyei tanulók leginkább a matematika próbavizsgával szenvedtek meg, mindösszesen csak 27,21 százalékuk szerzett 5-ösnél nagyobb osztályzatot. Román nyelv és irodalomból már jelentősen jobban teljesítettek a nyolcadikosok, ugyanis 51,07 százalékuknak sikerült elérni az átmenőt. Magyar nyelv és irodalomból a sikerességi ráta 70,69 százalék, németből pedig 90 százalék.
 

A gyengébb eredmények mellett mindenképp meg kell említeni azokat is, akiknek sikerült maximális osztályzatot, azaz 10-est szerezniük. Kilencen román nyelv és irodalomból, négyen matekből, hárman pedig magyarból adtak be hibátlan vizsgalapot.
 

A múlt héten lebonyolított próbavizsga célja az volt, hogy a diákok megtapasztalják, miként tudnak helytállni éles helyzetben. Bár ezek a jegyek csak orientatívak (a katalógusba is csak külön kérésre vezetik be őket), mégis sokat elárulhatnak arról, mely területeken vannak még hiányosságaik a tanulóknak. Hogy az elmaradásokat behozzák, a diákoknak még nagyjából három hónap áll rendelkezésükre, ugyanis a júniusban megrendezésre kerülő vizsgának már komoly tétje lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: